вторник, 1 апреля 2014 г.

Модуль 7. Рефлексія



Як можна ефективно використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів?
Важливо розуміти й усвідомлювати, які продукти створюють учні та для чого вони їх створюють. Відповідями на питання, що створюють, як правило, є продукти або виступи, наприклад, публікації, презентації, звіти, доповіді та різного типу веб-сторінки. Відповідь на питання, для чого учні створюють ці продукти, спрямована на вирішення першочергових навчальних цілей проекту.
Під час самооцінювання учні не лише глибше усвідомлюють процес власного мислення (метакогнітивні знання), а й отримують потужний мотиваційний поштовх для кращого навчання. Реальна робота з усвідомлення учнем того, як саме він навчається, як мислить, відбувається тоді, коли починається розуміння вимог та критеріїв оцінювання, намагання їх інтерпретувати та застосовати у власній діяльності. Самооцінка розвиває критичне мислення учнів, вона може стати принциповою звичкою, яка служить мета-когнітивним та мотиваційним цілям. Справжня мета-когнітивна робота починається тоді, коли учні розуміють значення компонентів певного розділу, намагаються тлумачити їх та застосувати їх у своїй роботі. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий